Vissza

VI. kerület

  • 2020. február 16.
  • - Kategória: Budapest

ELHELYEZKEDÉS

Dózsa György út, MÁV váci vonalának felüljárója, Városligeti fasor, Lövölde tér, Király utca, Deák Ferenc tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Nyugati tér, Váci út, Lehel utca, Bulcsú utca

VÁROSRÉSZEK

Terézváros

A KERÜLETRŐL SZÁMOKBAN

  • Lakosok száma: 37 757
  • Színházak száma: 10
  • Egyetemek, főiskolás száma: 3
  • Metrómegállók száma: 11

A VI. Kerület Budapest pesti oldalán helyezkedik el. Központi artériája a híres UNESCO világörökségű Andrássy sugárút, amelyet grandiózus nagykövetségek, díjnyertes múzeumok, luxusáruházak és az epikus Hősök tere lakott. A Hősök tere mögött található Városliget jó úton halad a megújult múzeumi kerület felé. Kőhajításnyira az Opera közelében fekszik a Budapest Broadway, a Nagymező utca, hozzájárulva a színházi élethez, a hip-bárhoz és az élelmiszer-eladókhoz. Néhány háztömbnyire lefelé a Gustave Eiffel által tervezett Nyugati pályaudvar helyezkedik el a nyüzsgő, városi látképben.

A kerület ingatlanpiaca:

A VI. Kerület drámai felújításokon ment keresztül az elmúlt öt évben, és továbbra is javuló tendenciát mutat a kulturális nagyság növekedésével. A Hősök tere közelében található villák és konzulátusi épületek fákkal szegélyezett utcákkal vannak körülvéve. A belváros közelében rendkívül jó fekvésű befektetési célú ingatlanokat és feltörekvő környéket talál, amelyek jól elférnek a klasszikus apartman épületek mellett. Ez a kerület, központi elhelyezkedésű és turisztikai csatlakozási pontnak is nevezhető, központi elhelyezkedésének köszönhetően, ezért a fiatal lakók számára is megfelelő választást kínál.

Miért éppen Budapest?

Nálunk senki sem ismeri jobban ezt a várost. Minden rezdülését követjük, mert ez az életünk. Tájékozódjon, hogy melyik kerületről mit kell tudni, és ami kimaradt azt megtudhatja személyesen tőlünk.
V. kerület

V. kerület

2020. február 16.
Az ötödik kerület a lakosság számára a klasszikus belvárosi életmódot kínálja. Tele van luxus szállodákkal,…
VI. kerület

VI. kerület

2020. február 16.
A VI. Kerület Budapest pesti oldalán helyezkedik el. Központi artériája a híres UNESCO világörökségű Andrássy…
VII. kerület

VII. kerület

2020. február 4.
Az elmúlt évtizedben a VII. A kerület zsidónegyedét a bohém utcai rendetlenségből pulzáló, kortárs hotspottá…