Vissza

VII. kerület

  • 2020. február 4.
  • - Kategória: Budapest

ELHELYEZKEDÉS

Király utca, Dózsa György út, Rákóczi út, Thököly út, Verseny utca, Károly körút

VÁROSRÉSZEK

Erzsébetváros

A KERÜLETRŐL SZÁMOKBAN

  • Színházak száma: 6
  • Egyetemek, főiskolás száma: 4
  • Metrómegállók száma: 4

Az elmúlt évtizedben a VII. A kerület zsidónegyedét a bohém utcai rendetlenségből pulzáló, kortárs hotspottá alakították, amely tele van új hullámos kávézókkal, butik koktélbárokkal és éttermekkel, zenei helyszínekkel és formatervezési üzletekkel. A körzetet népszerűsítő rom-kocsmákat és zsidó kultúrát ma már a nyugat-európai tendenciákat magában foglaló új szomszédok fosztják meg. De nem kétséges, hogy a Szimpla Kert, a Kőleves zsidó gasztronómiai kertjeinek, a Mazel Tov és társai, valamint a többi bohém fõ támaszpont színes káosza továbbra is a kerület ízeét diktálja.

Gyors fejlődése ellenére elbűvölő helyi érdekességekkel teli, itt található a Gozsdu udvar, ami összeköti a Király utcát a Dob utcával és a legújabb buli és gasztró központnak számít. Az összes kerület közül itt a legnagyobb a népsűrűség, 24 órás lüktetése sok izgalmat kínál a lakosok és a látogatók számára egyaránt.

A kerület ingatlanpiaca:

A bulinegyed szívében, egy kőhajításnyira a főbb budapesti helyszínektől, ideális hely az Airbnb vagy rövid távú bérleti lakásokhoz, amelyeknek átlag feletti bérleti hozamai vannak. Ennek ellenére a hosszú távú kiadás szintén jelentős hozamot eredményezhet, és a kerület nagy igénye és kiváló elhelyezkedése azt jelenti, hogy mindig lesz kereslet az itteni ingatlanokra.

Miért éppen Budapest?

Nálunk senki sem ismeri jobban ezt a várost. Minden rezdülését követjük, mert ez az életünk. Tájékozódjon, hogy melyik kerületről mit kell tudni, és ami kimaradt azt megtudhatja személyesen tőlünk.
V. kerület

V. kerület

2020. február 16.
Az ötödik kerület a lakosság számára a klasszikus belvárosi életmódot kínálja. Tele van luxus szállodákkal,…
VI. kerület

VI. kerület

2020. február 16.
A VI. Kerület Budapest pesti oldalán helyezkedik el. Központi artériája a híres UNESCO világörökségű Andrássy…
VII. kerület

VII. kerület

2020. február 4.
Az elmúlt évtizedben a VII. A kerület zsidónegyedét a bohém utcai rendetlenségből pulzáló, kortárs hotspottá…